Produse Naturiste Coral Club

Coral Club – APA Vie : esentiala pentru Sanatatea Dumneavoastra !

  Advertisements
 • Categories

 • Archives

Totul despre paraziti

 

Unde traiesc parazitii

Omul ca fiinta poate fi “stapan” a peste 20 mii de paraziti de cele mai diverse forme si dimensiuni – de la  bacterii microscopice pana la limbrici de citiva metri. Ideea gresita si consolidata ca opinie publica – ca parazitii traiesc numai in tractul gastro-intestinal, contazisa cu realitatea care releva aceea ca  ei se pot depista in oricare tesut al organismului uman:

 • in plamani,
 • in ficat,
 • in muschi si articulatii,
 • in tractul gastro-intestinal,
 • in creier si maduva spinarii,
 • in singe,
 • in ochi,
 • in organele sexuale interne atit la barbate cit si la femei.

Prin urmare, nu exista asa locuri in organism, unde ei nu ar putea sa existe, iepuizind si destrugind proprietatile de aparare ale sistemului imun al “stapanului”.
Cauzele infectiilor parazitare

 1. Nesupravegherea egienei personale,
 2. Micsorarea secretiilor stomacale, cele care distrug ovulele limbricilor,
 3. Scaderea imunitatii,
 4. Dereglarea microbiocenozei colonice (disbacterioza),
 5. Alimentatie neoptimala,
 6. Diskinezia cailor biliare, fermetul carea are proprietati bacteriostatice,
 7. Prezenta infectiilor cu fungi si ciuperci,
 8. Dereglarea activitatii fermentilor,
 9. Colon intoxicat (prezenta placilor colonice).

 

 

Limbricii sau helmintii – cine sunt ei?

Se cunoaste o mare varietate de forme paraziti (peste 260 specii), care se impart in subspeciile viermilor plati si inelati. Viermii paraziti, denumirea triviala a caror este de “helminti”, in legatura cu care stiinta care se ocupa cu studiul lor se numeste helmintologie. Termenul de “helminti” coincide cu acelasi inteles care il are si cuvintul “limbrici”, radacina caruia tradus in limba latina inseamna “alunecos”.
Reprezentantii care cauzeaza proliferarea bolilor parazitare apartin lumii animale. Ele paraziteaza pe diferite specii vii de plante, ciuperci, animale, deaceea a si aparut stiinta ca parazitologia, care e ocupa cu studiul a tuturor speciilor de paraziti. Acesta este termenul general din care se desprinde helmintologia – stiinta care studiaza bolile cauzate de viermii parazitari. Se numara peste 260 de specii, dintre care 70 sunt raspanditi si in Romania. In legatura cu cresterea tempoului de migrare a populatiei in lume, care se datoreaza si deschiderii hotarelor in UE, in Romania sa marit considerabil varietatea helmintilor, care « inchiriaza » organismul oamenilor. Creste pericolul de « plantarea » a noi specii de paraziti, nespecifici pentru teritoriul Romaniei. In sirul lor se numara specii raspandite in tarile Asiei de Sud-Est, Africa, America Latina – sistozomi si filearioze.
Pentru ca viermii paraziti sa se dezvolte si sa se imulteasca este nevoie de o gazda, adica un individ, organismul caruia reprezinta locul de trai permament sau temporar totodata fiind sursa de alimentatie si mediu de eliminare a produselor lor metabolice. Stapanii parazitilor se impart in intermediari (in care parazitii petrec doar stadiul de larva) si definitivi (in ei si numai in ei helmintii devin maturi capabili de reproducere si invazie).

Dupa constructia si forma limbricii se inpart in doua grupa: limbrici inelati (nematode) si plati. Cei plati se imart in cestode (viermi asemeni unei benzi) si trematode.
Trematodele se remarca prin forma lor plata si asemanatoare unei frunze avind una sau doua ventuze. Acesti limbrici sunt atit de marimi mici (1-3 mm), cit si destul de mari (mai mult de 10 cm).
Cestodele – limbrici care au un corp alungit, semanand cu o banda, constituit din cap (scolex), git si segmente. Acesti paraziti pot atinge lingimi mai mult de 10 m. Numarul de aceste segmente variaza de la 12 pana la 1000. Cu ajutorul ventuzelor de pe cap (scolex) se prinde de testurile organismului gazdei. Capul se ingusteaza intr-o portiune numita – git. De la git unul dupa altul se dispun segmentele.
Nematodele – limbrici care au un corp alungit circular in sectiune trasversala si netezi. Lungimea nematozilor variaza intre 1 mm si pana la 1 m. Rar se intilnesc si indivizi care ating si 8-10m.
Dupa particularitatile lor biologice si diferite cai de imultire, limbricii se impart in trei grupe: biohelminti, geohelminti si helminti de contact.
Helmintologii au evidentiat si au studiat peste 12 mii de specii de limbrici, care paraziteaza in organismul animalelor. In organismul umal paraziteaza in jur de 200 specii de helminti, dintre care 70 specii raspandite in Romania.
Procesul de dezvoltare si crestere a limbricilor are loc diferit de la o specie la alta. Unii paraziteaza si in stadiul de larva si in stadiul de maturitate in acelasi organism, adica nu schimba gazda (ascaridele, tenii mici, vlasolarve si altele). Altele stadia sa de larva o petrec intr-un organism, iar stadiul de maturitate traiesc in alt organism (tenia boului si porcului, ehinococ si altii). Alte spacii de paraziti au un ciclu de viata nult mai complex, schimbind de-a lungul lui trei gazde (viermele de galbeaza). Ca regula viermii maturi traiesc in tractul gastro-intestinal, insa sint si tesuturi, in care parazitii se dezvolta in conditii si mai optime decit in tract. Ei locuiesc in muschi, inima, ficat, creier, rinichi, ochi si singele omului.
Ca sa se retina in tesuturile organismului, limbricii poseda organe speciale pentru aceasta : ventuze, dinti plati,  in forma de cirlige sau forme specifice. Acesti paraziti aduc o mare dauna sanatatii animalelor si omului.

Ei beau singe si lechidele celulare, absorb din tractul gastro-intestinal substantele nutritive, care trebuia sa fie hrana organismului omului. Insa asta e inca unul din cele mai mici daune pe care le pot aduce parazitii.
Limbricii in timpul alimentatiei lor elimina in organismul gazdei substante toxice, care imediat se resorb in singe, se raspandesc in toate tesuturile gazdei, influientind negativ sistemul nervos si alte organe vital importante.
Dupa mijloacele de infectie cu paraziti, ei se impart in doua grupe. La prima grupa se refera parazitii (ascaridele, tenii mici, vlasolarve si altele), cu care se poate infecta din pamant, apa, fructe, legume si alte obiecte. Ovulele acestor specii deseori sint transportate de musti si tintari.
In a doua grupa intra limbricii (trihinella, trematode), infectarea cu care se poate face prin carnea de animale si pesti.

Cainii sunt transportori a unui parazit foarte periculos, pe nume ehinococ, care genereaza la om o boala foarte grea. Cu atiti mai mult de la caini si pisici se poate infecta cu ascaride, care paraziteaza la ei in forma de ovule la om.

 

 

Program antiparazitar

Dupa datele OMS, din 50 milioane de oameni,care mor in toata lumea, mai mult de 16 milioane de oameni decedeaza in urma bolilor infectioase si celor parazitare. Dupa frecventa de cazuri, helmintozele gastro-intestinale, ocupa locul trei in lume. Helmintozele induc reactii alergice ale organismului, micsoreaza potentialul de autoaparare a organismului, scade imunitatea, actioneaza toxic asupra organismului.
Foarte des multe diagnoze, asa cum exema, psoriazul, asma bronsica, boli de ficat si vizica biliara, epilepsie, simptome de boli grave in articulatii, degenerescenta retinei si altele, dupa ele se ascund unele sau alte invazii parazitare, care este una din cauzele principale ale acestor boli. In organismul uman pot trai concomitent pana la 150 specii de helminti. Depistarea infectiilor cuparaziti de multe ori este foarte greu de depistat. De exemplu, pentru a depista ascarida-toxacara cainelui este nevoie de o scanare minutioasa a singelui sau o proba prelevata cu o portiune de piele. Pentru a depista si alte specii de paraziti, deseori se recurge la utilizarea de coloranti specifici. Luind in considerare ca practic 95% din populatia globului pamintesc, cel putin este purtatoare de paraziti, este necesar si recomandat sa se faca cure de profilaxie contra lor. Se recomanda a se face de 2-3 ori pe an.
Cauzele infectiilor parazitare

 1.  
  1. Nesupravegherea egienei personale,
  2. Micsorarea secretiilor stomacale, cele care distrug ovulele limbricilor,
  3. Scaderea imunitatii,
  4. Dereglarea microbiocenozei colonice (disbacterioza),
  5. Alimentatie neoptimala,
  6. Diskinezia cailor biliare, fermetul carea are proprietati bacteriostatice,
  7. Prezenta infectiilor cu fungi si ciuperci,
  8. Dereglarea activitatii fermentilor,
  9.  Colon intoxicat (prezenta placilor colonice).

Produsele programului antiparazitar

 

 • Urmariti regulele egienei personale. Nu uitati sa spalati bine legumele, fructele, zarzavaturile si altele.
 • Este foarte important sa optimizam functionarea tractului gastro-intestinal: sa normalizam secretia sucului biliar, sa restabilim peristaltismul colonic si microflora lui prietenoasa, sa activam functionarea anormala a fermentilor, sa cream conditii nefavorabile pentru dezvoltarea helmintilor aflati in stadiile de ovule si larve. In mod optim raspunde la toate cerintele data produsul complex LAX-MAX. Modul de administrare: se incepe cu o capsula, apoi se mareste treptat pana la 4 capsule pe zi in timpul mesei, total 21 zile.
 • Este foarte important sa administram produse sigure, dar care totodata isi pastreaza proprietatile sale antiparazitare. Pentru aceasta cerinta este foarte bine indicat produsul pur natural FRUNZE DE NUC NEGRU, care ofera un efect de deparazitare colonica ieficienta fara a induce simptome de intoxicatie, caracteristic pentru produse antiparazitare sintetice care au multe efecte adverse. In astfel de conditii se exclude riscul actiunii toxice asupra ficatului si rinichilor. Acest produs in combinatie cu Papaya (fermet natural vegetativ), proprietatile lui se amplifica. Modul de administrare: cite 2 comprimate de 2 ori pe zi in timpul mesei.
 • Foarte actuala este utilizarea in programul de deparazitare a USTUROIULUI, fiindca el poseda proprietati fitoncide, antibacteriale, antimicotice si antiparazitare, utilizindu-se de altfel foarte larg si in medicina populara ca produs natural contra helmintilor intestinali. Modul administrare: cite o capsula de trei ori pe zi in timpul mesei, durata de administrare pana la o luna.
 • Pentru a asigura functionarea optima a tractului gastro-intestinal si de a fortifica rezultatele obtinute dupa etapa de dehelmentizare este foarte bine indicat sa administram FORMULA DIGESTIVA – complex de fermenti foarte bine echilibrati, microflora prietenoasa si macroelemente in forma aminochelata. Modul de administrare: cite o capsula de 3 ori pe zi cu apa cu 30 min pana la masa dupa administrarea primei parti ai programului.
 • Dupa toate etapele trecute, in continuare este foarte important sa mentinem echilibrul de pH (alcalin) si rezervelor de apa in organism, dand preferinta apei biologic pure si cu biodisponibilitate mare.

Eficienta administrarii programului de deparazitare se mareste evident daca produsele componente ale lui se vor bea cu apa de coral ALKA-MINE, care alcalinizeaza foarte bine organismul datorita mineralelor pe care le contine. Ea poseda proprietati biologice si fizico-chimice imbunatatite ( tensiunea superficiala micsorata, mediul slab alcalin, similar singelui si lichidului intra- si intercelular), corespuzind optim necesitatilor zilnice celulelor organusmului nostru. Are o structura bine organizata (structurata – purtatoare de informatie si energie), bogata in minerale si plus la asta cu un gust deosebit.

Materiale din Academia Sanatatii

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: